четвъртък, 22 септември 2011 г.

Причината за стопанска криза



Полезно е да се знае истина за особено важна причина за стопанска криза.

1. Съответна Централна банка (ЦБ), след ползване в стопанство на „Златни пари” създава „Незлатни пари”.

Същото,  по инициатива на Джон Лоу става за първи път в света през 1716 г. във Франция.

2. ЦБ предлага новите „Незлатни пари” за ползване при условия, в т. ч. лихви.

3. При промяна на „Незлатни” вместо „Златни пари” и след това при условия с "Незлатни пари", съответното държавно финансово управление (ДФУ) запазва своя (от време със „Златни пари”) начин на работа, който за нови условия с „Незлатни пари” е НЕРАЗВИТ и НЕГОДЕН за тях.

Поради тази особено важна причина (държавна финансова „Грешка на Джон Лоу”) се създават диспропорции и (за достатъчно време) стопанска криза.

Несъгласните с представеното мнение и да искат не могат да бъдат с друго, освен че сегашно ДФУ на съответна страна е пригодно за качества на „Незлатни пари”.

Моля застъпници за запазване на сегашен начин на представено непълноценно управленско поведение при условия с „Незлатни пари” да се огледат и да видят кризата през 2011 г., която е заради НЕРАЗВИТОСТ на съответно ДФУ, което НЕ СЪОТВЕТСТВА на качества на „Незлатни пари”.

4. За успешно противодействие срещу стопанска криза през 2011 г. е потребно функционално усъвършенстване с „Модел Ресурси М” на съответно ДФУ и същото да СЪОТВЕТСТВА на качества на ползвани „Незлатни пари".

Постигнатите теоретични резултати от изследвания за полезно подобрение на съответно ДФУ, което да съответства на качества на „Незлатни пари” са публикувани и общодостъпни.

Същите са възможни за полезна употреба за да се постигне необходимо усъвършенстване при съответно ДФУ, което да е пригодно за качества на ползвани „Незлатни пари” и да е премахната сегашна особено важна причина за развитие на стопанска криза.


Ползвани означения:

1. „Златни пари: Пари, които са реално обезпечени със злато или сходни на злато ценности, т. е. пари, които са различни от „Незлатни пари”.
Ползваните пари са сбор от „Златни” + „Незлатни пари”.

2. „Незлатни пари: Пари, които не са реално обезпечени със злато или сходни на злато ценности, т. е. пари, които са различни от „Златни пари”.
Ползваните пари са сбор от „Златни” + „Незлатни пари”.

3. „Грешка на Джон Лоу: По инициатива на Джон Лоу направена държавна финансова грешка – При стопанство с „Незлатни пари”, продължена употреба на несъвместим с качества на „Незлатни пари”, наследен от време с ползване на „Златни пари” начин на държавно финансово управление.

4. „Моделът Ресурси М” е образец за подобрение на държавно финансово управление, чрез употреба на знания за „Обществен закон за Ресурс М”.


5. Същност на „Обществен закон за Ресурс М”: Със силата на обществен закон, „Съответните бъдещи възстановяване и погасяване на главен дълг” имат обща същина (с име Ресурс М).


Иван Митев – икономист

Няма коментари:

Публикуване на коментар