понеделник, 12 септември 2011 г.

Икономическа ситуация


При равни други условия, икономическата ситуация през 2011 г. в съответна страна е последица от конкретна държавна финансова грешка: употреба на несъвместим с качества на „Незлатни пари” начин на държавно финансово управление, който е наследен от време с ползване на „Златни пари”.

Всеки има възможност (пасивно или активно, по един или  друг начин) да осъзнава и/или да защитава една от две конкретни  позиции:

1. Ползваният по време със „Златни пари” начин на държавно финансово управление е с универсални качества и е годен в еднаква степен както за стопанство със „Златни пари”, така и за такова с употребявани в по-късен исторически период различни от тях „Незлатни пари”.

2.  Ползваният по време със „Златни пари” начин на държавно финансово управление НЕ Е С УНИВЕРСАЛНИ КАЧЕСТВА и е годен за стопанство със „Златни пари”, НО Е НЕПРИГОДЕН при такова с употреба на „Незлатни пари”, което е причина за развитие на стопански диспропорции и (за достатъчно време) на стопанска криза, достигаща до хиперинфлация.

Представената държавна грешка (поради неразвита, за условия на стопанство с „Незлатни пари”, управленска структура при нейно държавно финансово управление) е разкрита и е възможно успешно прекратяване.

При ползване на „Незлатни пари” в съответна страна, успешното противодействие срещу стопанска криза е възможно (само) при подобрено с „Модел Ресурси М” нейно държавно финансово управление.

При наличието на представената сегашна държавна финансова грешка - каквато и да е промяна да се извърши в поведението на другите участници в стопански живот не е възможно да се предотврати развитие на стопански диспропорции и съответно криза, защото причината за тях е съответно неразвито за условия с "Незлатни пари" държавно финансово управление.

Можем да бъдем сигурни, че само 24 часа време - след усъвършенстване на съответно държавно финансово управление с прилагане на „Съпътстващо противодействие с "Модел Ресурси М" срещу стопанска криза” - кризата през 2011 г. в съответна страна ще е овладяна за полезно разрешаване, защото ще е премахната особено важната причина за нейно развитие.

Иван Митев - икономист

Няма коментари:

Публикуване на коментар