събота, 10 септември 2011 г.

Мнение в дискусия


Уважаеми дами и господа,

Навярно сте изненадани от непознати за Вас световни новости, които представям, защото аз съм първия в света, който направи изследвания за адекватност на структура на държавно финансово управление според ползвани „Златни” или „Незлатни пари” и Вие имате възможност да се запознаете с получени резултати.

Ако Вие (или други) повторите моите изследвания – ще получите описаните констатации.

Защо досега никой в света не е правил изследване по тази тема – навярно Вие имате отговор.

Преди да давате мнение дали това, което пиша е истина, моля посочете името на Ваш учител, който Ви е учил на разлика при качества между „Златни” и въведените за ползване в по-късен исторически период „Незлатни пари”?

Уверен съм, че досега никой не Ви е учил за съществуващите разлики между „Златни” и „Незлатни пари” и за обстоятелството, че при ползване на „Незлатни пари”, при запазен несъвместим с техни качества начин на държавно финансово управление от време със „Златни пари” винаги се достига до стопанска криза, защото начинът на държавно финансово управление от време със „Златни пари” е адекватен със „Златни пари”, но не е годен за ползване при „Незлатни пари”.

Пригодността на сегашния начин на държавно финансово управление спрямо качествата на „Незлатни пари” може да стане след конкретно подобрение.

Именно усъвършенстването с „Модел Ресурси М” на съответно държавно финансово управление е способът за успешно преодоляване на сегашната стопанска криза.

Доказателство: Можете да бъдете уверени, че само 24 часа след премахване на сегашната ненужна световна държавна финансова непълноценност в която и да е държава ще се получи полезен стопански ефект, изразяващ се в:

- намаления на ненужни правителствени разходи;

- допълнителни държавни бюджетни приходи;

- ще е започнало успешно излизане от криза;

- подобрения на условия за стопански живот.


Какви доводи са Ви нужни за да осъзнаете, че начинът на държавно финансово управление от време със „Златни пари” не е с универсални качества и не е годен за полезно ползване при употреба на „Незлатни пари”?

Не мога да разбера логиката Ви, че Вие приемате, че през 1716 г. за първи път в света „Незлатните пари” са заменили „Златните” и след това подходът многократно се е повтарял и при други държави (например 1972 г. в САЩ), но сега недоволствате, че аз съм открил, че това е ставало при наличие на конкретна държавна финансова грешка и предлагам възможност тази управленска непълноценност (заради която се развива световна стопанска криза) да се прекрати.

Защо аз, Вие и други участници в стопански живот трябва да продължаваме да вярваме на наши учители ( в т. ч. Джон Мейнард Кейнс, Джон Кенет Гълбрайт, Милтън Фридман, Йозеф Стиглиц, Пол Робин Кругман, проф. Нуриел Рубини, ръководители и експерти на МВФ (в т. ч. председателят на МВФ г-жа Кристин Лагард), СБ (в т. ч. президентът на СБ г-н Робърт Зелик), ЕЦБ (в т. ч. президентът на ЕЦБ г-н Жан-Клод Трише) и други) без да отчитаме тяхна кардинална слабост да не правят разграничение при държавно финансово управление, в зависимост от ползвани „Златни” или „Незлатни пари”, в т. ч. допускат „Грешка на Джон Лоу” и подпомагат запазване на „Капана на парите”.

Аз също в продължение на години сляпо им вярвах, но след като направих собствени изследвания разкрих тяхна неизвестна досега грешка.

За съжаление, учителите на които Вие вярвате без да правят изследвания (ако те бяха направили изследвания – щяха да разкрият финансовата грешка) и без никакви доводи неоснователно са приели въведената по инициатива на Джон Лоу практика (ползване на „Незлатни пари”, при запазен несъвместим с техни качества начин на държавно финансово управление от време със „Златни пари”) за вечна даденост и по някакъв начин са предали тази непълноценност и на Вас.

Аз не искам да ми вярвате, а предлагам със собствени сили да осъзнаете истината за полезния начин на държавно финансово управление, според ползвани „Златни” или „Незлатни пари”.


С уважение,
Иван Митев - икономист

Няма коментари:

Публикуване на коментар