сряда, 14 септември 2011 г.

Тези в дискусия за кризата (2)


Уважаеми дами и господа,

Проблем при представяне на резултати от мои (над 30 години) изследвания е, че те са свързани за стопанска област, която досега никой преди мен в света не е изследвал и съответно не се изучават при учебни процеси.
Представянето на световните новости е свързано с предварително уточнение и възприемане на съответни означения: например „Грешка на Джон Лоу”, „Ресурс М”, „Капан на парите”, „Безпределна субсидия”  и други.

Както г-н проф. д-р Димитър Иванов представя „Златният стандарт бе премахнат преди 40 години” и това е вярно за стопанството на САЩ, но (според мен) проблемът е, че стария начин на съответно държавно финансово управление от времето с пари със „Златен стандарт” е запазен същият и при новите „Незлатни пари”, което именно е особено важната причина за стопанска криза, защото при тези условия се развиват диспропорции и криза.

Да, „Златният стандарт бе премахнат преди 40 години” в САЩ и държавното финансово управление в САЩ е запазено такова, каквото е било по времето на „Златния стандарт”, но същото това държавно финансово управление от времето на „Златния стандарт” е НЕГОДНО при условия на „Незлатни пари”.

"Стандартът" при парите реално е променен – от „Златен” към „Незлатен”, а същността на държавната финансова грешка е, че съответния начин на държавно финансово управление е запазен такъв, какъвто е бил по време на „Златен стандарт” и това е особено важната причина за стопанска криза, защото това обстоятелство (качествено нови "Незлатни пари" при стар модел на държавно финансово управление) развива диспропорции и (за достатъчно време) и криза, която завършва с хиперинфлация.

За да се спасим от стопанската криза през 2011 г. е необходимо съответното държавно финансово управление да съответства на качествата на „Незлатния стандарт” и това може да стане чрез усъвършенстване структурата на съответно държавно финансово управление, която да съответства на новите качества на „Незлатния стандарт” (т. е. ползваното държавно финансово управление да съответства на качествата на „Незлатните пари”, които са различни от „Златните”.)

Икономическият закон, който разкрива това обстоятелство е:  При ползване на „Незлатни пари” (при „Незлатен стандарт” при парите) в съответна страна, успешното противодействие срещу стопанска криза е възможно само при подобрено с „Модел Ресурси М” нейно държавно финансово управление.

Именно 24 часа след прилагане на „Модел Ресурси М”, който осигурява усъвършенстване на съответно държавно финансово управление, което да е адекватно на качествата на парите с „Незлатен стандарт” няма да съществуват сегашните проблеми при овладяване на сегашната стопанска криза.

Моля (който желае) представете ми поне един довод, че ползвания от хилядолетия начин на държавно финансово управление е с универсални качества и е еднакво годен както за пари със „Златен стандарт”, така и при употреба на пари с „Незлатен стандарт”?

Поведението за ползване държавно финансово управление от време с пари със „Златен стандарт” и при условия с пари с „Незлатен стандарт” аз го определям като „Грешка на Джон Лоу”, защото същата е допусната по инициатива на Джон Лоу за първи път в света през 1716 г..

Само е въпрос на време и участниците в стопански живот ще разберат, че сегашната криза през 2011 г. и жестоките последици от нея са в резултат на непълноценно държавно финансово управление (ползване на държавно финансово управление от време с пари със „Златен стандарт” и при нови условия с пари с „Незлатен стандарт”).

Сега е полезно открито да се разкрива тази държавна финансово непълноценност, защото има полезно решение за нейно премахване чрез усъвършенстване с „Модел Ресурси М” на съответно държавно финансово управление, с което същото става адекватно на качествата на пари с „Незлатен стандарт”.

Това, което трябва да се направи за да се спасим от стопанската криза през 2011 г. е конкретно усъвършнестване на съответно държавно финансово управление, което да стане адекватно на качествата на парите без „Златен стандарт” (т. е. на „Незлатните пари”).

При запазване на „Грешката на Джон Лоу”, то каквото и да се прави не е възможно успешно спасение от стопанска криза, защото особено важната причина за сегашната стопанска криза е именно наличието на „Грешката на Джон Лоу”.

С уважение,
Иван Митев – икономист

Няма коментари:

Публикуване на коментар