петък, 16 септември 2011 г.

Актуално за световната криза


Можем да бъдем сигурни, че независимо колко пъти ще се постави въпроса за причина за стопанска криза през 2011 г. – правилният отговор е само един: особено важната причина за нея е конкретна държавна финансова „Грешка на Джон Лоу” и ако същата се прекрати, то сегашните управленски трудности ще се премахнат.

Днес никой не е виновен за наличие на световна финансова криза и всички участници в стопанския живот са жертви на досегашна неизвестност.

Моля, посочете поне един университет в света, където студентите учат за: „Съответно държавно финансово управление, според ползвани "Златни" или "Незлатни пари"?

Също, досега кой експерт знаеше, че „Катастрофална държавна финансова грешка е ползване на „Незлатни пари” при условия на запазен несъвместим с техни качества начин на държавно финансово управление от време със „Златни пари”, защото се развиват диспропорции и (за достатъчно време) стопанска криза”?

Световните открития не могат да се планират и никой не е виновен, че досега не бе разкрито наличие на световна държавна финансова „Грешка на Джон Лоу”, която е с начало 1716 г. и е причина за множество стопански кризи и безброй болезнени щети за участници в стопански живот.

Нима някой знае, какво ще се открие през следващи близки и далечни години.

Аз имах необходимите научни знания и достатъчен жизнен опит и откритието на „Грешката на Джон Лоу” се получи е резултат от конкретни целеви икономически изследвания, които ако не бяха сега извършени от мен, щяха след време да бъдат направени от друг, защото това е обективно развитие на научен прогрес и истината не може да бъде вечно скрита.

Обстоятелствата по откриването са вече история и днешната реалност е, че за държавната финансова „Грешка на Джон Лоу” се знае, известна е на много специалисти и е възможно да бъде успешно ликвидирана.

Сега е време авторитетни за обществото специалисти да направят реална преценка на получените творчески резултати, които осигуриха знания за наличие на „Грешка на Джон Лоу” и след като съответно държавно финансово управление се увери в тяхната достоверност да предприеме стъпки за прекратяване на своя слабост: „При стопанство с „Незлатни пари” да продължава употреба на несъвместим с качества на „Незлатни пари” начин на държавно финансово управление, който е наследен от времето с ползване на „Златни пари”.

Световната стопанска криза през 2011 г. е проста по състав, защото е поради само една особено важна причина – конкретна държавна финансова „Грешка на Джон Лоу”.

Същата е с качества на „детска болест на пазарна икономика”, защото се дължи и на досегашни недостатъчни научни знания за протичащи стопански процеси.

Стопанската криза през 2011 г. може успешно да бъде премахната чрез прекратяване на разкритата държавна финансова „Грешка на Джон Лоу”.

Полезно е да знаем, че без преустановяване на представената държавна непълноценност - то каквото и да се прави не е възможно успешно преодоляване на сегашни управленски трудности, защото „Грешката на Джон Лоу” е тази, която ежедневно подсигурява развитие на диспропорции и (за достатъчно време) стопанска криза.


Иван Митев - икономист

2 коментара:

  1. И каква е тази държавна финансова грешка на Джон Лоу дето постоянно я повтаряш, а никъде не я обясняваш?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,

    за по-кратко и уточнено представяне е прието означението "Грешка на Джон Лоу".

    Същата е представена достатъчно подробно в началото на блога http://ivanmitevbg.blogspot.com/2011/08/blog-post_7450.html

    Ако желаете пълно запознаване с представените резултати, моля четете публикациите в блога, като започнете от първата.

    С поздрави,
    Иван Митев

    ОтговорИзтриване