вторник, 13 септември 2011 г.

Тези в дискусия за кризата (1)


Уважаеми дами и господа,

Представям истината за особено важната причина (При стопанство с „Незлатни пари” продължена употреба на несъвместим с качества на „Незлатни пари” начин на държавно финансово управление, който е наследен от времето с ползване на „Златни пари”) за стопанска криза през 2011 г.

Ако тази причина се прекрати, то и сегашната стопанска криза ще се премахне.

„Грешката на Джон Лоу” е държавна, защото се прави от държавната власт и е финансова, защото е в областта на финансово управление.

Може само да се съжалява, че досега тези които са Ви учили не са Ви дали необходимите за Вас полезни знания, че поради различните качества на "Незлатните" спрямо тези на "Златните пари", за да е налично пълноценно обществено развитие при употреба на „Незлатни пари” е необходимо ползване на (спрямо времето със "Златни пари") подобрено държавно финансово управление.

Ако искате да прецените каква е разликата между мен и Ваши учители ( в т. ч. Джон Мейнард Кейнс, Джон Кенет Гълбрайт, Милтън Фридман, Йозеф Стиглиц, Пол Робин Кругман, проф. Нуриел Рубини, ръководители и експерти на МВФ (в т. ч. председателят на МВФ г-жа Кристин Лагард), СБ (в т. ч. президентът на СБ г-н Робърт Зелик), ЕЦБ (в т. ч. президентът на ЕЦБ г-н Жан-Клод Трише) и други), на които вярвате без да отчитате тяхна кардинална слабост да не правят разграничение при държавно финансово управление, в зависимост от ползвани „Златни” или „Незлатни пари”, в т. ч. допускат „Грешка на Джон Лоу” и подпомагат запазване на „Капана на парите” ще се уверите, че те не са правили изследванията, които аз съм направил и представям резултати.

Вие имате възможност (по един или друг начин – пасивно или активно) да защитавате една от двете конкретни  позиции:

1. Ползваният по време със „Златни пари” начин на държавно финансово управление е годен както за стопанство със „Златни пари”, така и за такова с (употребявани в по-късен исторически период различни от тях) „Незлатни пари”.

2.  Ползваният по време със „Златни пари” начин на държавно финансово управление НЕ Е С УНИВЕРСАЛНИ КАЧЕСТВА и е годен за стопанство със „Златни пари”, НО Е НЕПРИГОДЕН при такова с употреба на „Незлатни пари”, което е причина за развитие на стопански диспропорции и (за достатъчно време) на стопанска криза, достигаща до хиперинфлация.

Наличността на „Грешката на Джон Лоу” е поради досегашна неразвитост на знания за структура на съответно държавно финансово управление, според ползвани „Златни” или „Незлатни пари”.


Ваше право е какви разбирания ще имате и дали ще грешите или ще правите верни изводи.

Моите са:

1. Стопанската криза през 2011 г. е последица от конкретна държавна финансова „Грешка на Джон Лоу” – При стопанство с „Незлатни пари” продължена употреба на несъвместим с качества на „Незлатни пари” начин на държавно финансово управление, който е наследен от времето с ползване на „Златни пари”.

Моля попитайте министъра на финансите на произволно избрана от Вас държава и от отговора му ще се уверите, че той не се съобразява (той навярно също както Вас мисли, че не трябва да се съобразява с качества на „Незлатни” спрямо „Златни” пари) и поради тази причина – ако запазят тази своя грешка, каквото и да правят в тази страна не може да се спасят от развитие на стопанска криза.

Истината е, че досега икономическата наука не беше изследвала този процес и в живота „Грешката на Джон Лоу” бе приемана за вечна даденост, която не буди съмнение.

За разлика от „вчера”, днес са налични резултати от научни изследвания, които доказват, че начинът на държавно финансово управление от време със „Златни пари” НЕ Е ПРИГОДЕН на качества на сега ползвани „Незлатни пари” и при негова наличност се подсигурява развитие на стопанска криза.

Това е именно особено важната причина, поради която се развива кризата през 2011 г.

Можете да бъдете уверени, че само 24 часа след премахване на сегашната ненужна държавна финансова непълноценност в съответна страна (напр. Р. Гърция, Р. Италия и др.) ще се получи полезен стопански ефект, изразяващ се в:

- намаления на ненужни правителствени разходи;

- допълнителни държавни бюджетни приходи;

- ще е започнало успешно излизане от криза;

- подобрения на условия за стопански живот.


2. При ползване на „Незлатни пари” в съответна страна, успешното противодействие срещу стопанска криза е възможно само при подобрено с „Модел Ресурси М” нейно държавно финансово управление


Наличието на "Златни" и/или "Незлатни пари" е реалност и тя не зависи от наши желания.

Реалност е и също не зависи от наши желания наличие на съответно държавно финансово управление.

Проблемът е, че съответното държавно финансово управление може да е организирано по начин от време със „Златни пари” или да е с подобрена организационна структура, която да съответства на качества на „Незлатни пари” (които се различават от тези при „Златни пари”).

Следва да се помни, че начинът на държавно финансово управление от време със „Златни пари” НЕ Е ПРИГОДЕН за ползване при условия на стопанство с „Незлатни пари” и заради тази НЕПРИГОДНОСТ се развиват диспропорции и криза (именно това е причината за стопанската криза през 2011 г. и ако се запази „Грешката на Джон Лоу” ще е се развие последваща хиперинфлация).

Историята доказва, че при досегашната практика (в продължение на 295 години), съответните държавни финансови управления не се съобразяват с качества на ползвани „Златни” или „Незлатни” пари и при условия на запазен (от времето със „Златни пари”) начин на държавно финансова управление е налична употреба на „Незлатни пари”, което е особено важната причина да се развиват диспропорции и (за достатъчно време) стопанска криза.

Новите знания са, че при ползване на „Незлатни пари” в съответна страна, успешното противодействие срещу стопанска криза е възможно само при подобрено с „Модел Ресурси М” нейно държавно финансово управление.

Представяното от мен е много полезно за практиката.

Само е въпрос на време и „Моделът Ресурси М” ще се приложи, защото това е единствения възможен начин за успешно преодоляване на сегашната стопанска криза.

Тогава споровете няма да са дали да се прилага „Модел Ресурс М”, а дискусията ще бъде как да се прилага, защото „Моделът Ресурси М” е нещото, което усъвършенства съответно държавно финансово управление за да го направи ГОДЕН за качества на ползвани „Незлатни пари”.

С уважение,
Иван Митев – икономист

Няма коментари:

Публикуване на коментар