събота, 20 август 2011 г.

„Грешката на Джон Лоу” влияе жестоко



Въздействието на държавната финансова „Грешка на Джон Лоу” за създаване на трудности при собствено правителство и за пазарна обезценка на ползвани „Незлатни пари” е жестоко и с много болезнени щети за участници в стопански живот.

В Европа и в другите страни - заради наличие на конкретна държавна управленска непълноценност (ползване на „Незлатни пари”, при запазен несъвместим с техни качества начин на държавно финансово управление от време със „Златни пари”), за достатъчно време съответната парична система с „Незлатни пари” достига ниво на негодност, независимо от съответни нежелания на представители на държавни власти.

При запазване на държавна финансова "Грешка на Джон Лоу", стопанската криза е видим неин резултат, който (ще) ескалира в стадий хиперинфлация.

Процесите в съответна парична система с „Незлатни пари” се развиват независимо дали хората знаят за съществуващата (вече) разкрита държавна финансова непълноценност или някой не желае да зачита нейна реалност.

Характерно за „Грешката на Джон Лоу” е, че е 295 годишна тайна за човека.

Същата през 2011 г. е особено важна причина за стопанска криза, т. е. ако тази непълноценност се запазва, то съответното държавно управление - каквото и да прави не е възможно успешно преодоляване на кризата.

Ситуацията ползване на „Незлатни пари”, при условия на запазен несъвместим с техни качества начин на държавно финансово управление от време със Златни пари" е известна като „Капан на парите”, защото се подсигурява развитие на диспропорции и криза.

В „Капана на парите” съществува противоречие - съответните държавни власти са с ограничени парични ресурси за плащане на възможно неограничени разходи за закрила на потребителни качества на ползвани пари.

Също:

-          Държавните власти реално предоставят неизвестна на обществото парична субсидия за определени бенефициенти.

-          Със силата на закономерност, колкото е по-голям Брутния вътрешен продукт - толкова повече „Безпределната субсидия” увеличава стопански диспропорции и потенциални възможни щети при криза.

-          При достатъчно време съответните държавни власти ( в т. ч. правителство), колкото повече работят, толкова по-лоши  управленски резултати получават.


При прекратяване на „Грешката на Джон Лоу” - сегашната стопанска криза в съответна страна бързо ще се преодолее.

През 2011 г., изключително важен проблем при всяка страна е недостатъчна функционална развитост на съответно държавно финансово управление.

По своя характеристика – кризата през 2011 г. е с качества на „детска болест на пазарна икономика” и е резултат на досегашна неразвитост на световни стопански знания за съответно държавно финансово управление, според ползвани „Златни” или „Незлатни пари”.

Различните качества на „Незлатни” спрямо „Златни пари” развиват несъвместимост на „Незлатни пари” със старо от време със „Златни пари” държавно финансово управление и същата води до криза.

Необходимо е преодоляване на разкритата стопанска несъвместимост, която може да се премахне чрез подобрение в съответно държавно финансово управление.

Възможният подход за сполучливо премахване на стопанска криза през 2011 г. е известен - прилагане (спрямо време със "Златни пари") на усъвършенствано с "Модел Ресурси М" държавно финансово управление.

Представеното финансово подобрение осигурява намаление на ненужни държавни разходи и получаване на полагащи се пазарни приходи за правителство, за да осъществи полезна закрила на потребителни качества на пари.

Изследванията доказват наличност на „Обективен финансов закон за противодействие срещу стопанска криза”: При ползване на „Незлатни пари” в съответна страна, успешното противодействие срещу стопанска криза е възможно само при подобрено с „Модел Ресурси М” нейно държавно финансово управление.


Иван Митев – икономист

Няма коментари:

Публикуване на коментар