събота, 13 август 2011 г.

Последица от "Грешка на Джон Лоу" от 1716 г.


Все повече хора осъзнават, че през 2011 г. гръцките граждани са жертви на продължено поведение на Джон Лоу от 1716 година.

Сегашната негова проява в балканската страна е ползване на „Незлатно евро”, при запазен начин на държавно финансово управление от време със „Златни пари”.

Главните влияния на наличния управленски недъг са ненужно завишени държавни разходи и ограничени бюджетни приходи на гръцко правителство.

Постъпката на Джон Лоу е с признак на недостатъчни управленски знания, защото подсигурява развитие на диспропорции и стопанска криза.

Животът в Р. Гърция протича при условия на относително отслабване на държавността в резултат на развитие на стопанска криза, заради известната държавна финансова грешка.

Защо се запазва тази гръцка държавна финансова непълноценност, поради която участници в стопански живот понасят жестоки болезнени щети?

През 2011 г., стопанската криза във всяка страна, в т. ч. и в Р. Гърция е елементарна по свое съдържание, защото е пряка последица от катастрофална държавна финансова грешка.

Трудностите на съответно правителство са поради „детска болест на пазарна икономика” и лесно могат да бъдат неутрализирани чрез премахване на тяхна причина.

Пример:

Само до 24 часа време - след усъвършенстване с "Модел Ресурси М" на гръцко държавно финансово управление - трудностите за обслужване на дълга в Р. Гърция ще се овладеят за полезно разрешаване.

Първичните ефекти са намаление на ненужни правителствени разходи и наличие на нови пазарни бюджетни приходи за гръцко правителство.

Придружаващи полезности са отстраняване на разкрита особено важна причина за криза през 2011 г. и осигуряване на полезни условия за развитие на стопански процеси в Р. Гърция.


Иван Митев – икономист

Няма коментари:

Публикуване на коментар