понеделник, 26 март 2012 г.

Политиците са обречени на провал.

Днешните политици са обречени жертви на управленска слабост, поради която държавното финансово управление в съответна страна е НЕПРИГОДНО за ползваните „Незлатни пари”.

Тази проява на 296 годишна катастрофална световна държавна финансова грешка се допуска при мълчаливо поведение на експерти и управляващи политици.

Необходимо е тази държавна финансова слабост да се прекрати и съответните сегашни държавни управленски трудности ще бъдат успешно овладяни.

До 24 часа след като съответни държавни власти неутрализират наследено от предходни години непълноценно управленско поведение като подобрят своето държавно финансово управление и същото стане ГОДНО за стопанство с „Незлатни пари”настоящата силна опасност от развитие на стопанска криза в тази страна ще е ликвидирана.

Пример: Ако Гърция бе подобрила своето държавно финансово управление и същото е ГОДНО за евро – сега гръцката държава щеше да е със завишени възможности да плаща дълговете си в срок и нейни кредитори няма да понасят болезнени щети за над 100 милиарда евро.

Сегашните политици са обречени на сигурен провал, тъй като работят при условия на конкретна държавна финансова грешка, която развива диспропорции и (при достатъчно време) стопанска криза.

Истината е, че колкото повече работят – толкова по-голям ще е техния провал.

Зависимостта е разкрита:

1/ При наличие на „Грешката на Джон Лоу” се развиват диспропорции.

2/ При запазване на този (никому ненужен) финансов недъг, колкото повече държавните власти работят и се създава по-голям брутен вътрешен продукт – толкова повече се развиват „Диспропорциите на Джон Лоу”.

3/ Именно тези диспропорции, които се създават поради „Грешката на Джон Лоу” предизвикват управленски трудности и (при достатъчно време) стопанска криза.

Сега политиците работят при условия на стопанство с „Незлатни пари”, но все още не са достигнали зрялост да приемат жизнено необходими правила за съответно държавно финансово управление, което да е годно при условия на „Незлатни пари”.

Днес има приети правила за съответно държавно финансово управление, но те не са съобразени с промяна при пари и са НЕПРИГОДНИ за стопанство с „Незлатни пари”.

При ползване на „Незлатни пари” в съответна страна, успешното противодействие срещу стопанска криза е възможно само при подобрено нейно държавно финансово управление, което да е ГОДНО за стопанство с „Незлатни пари”, т. е. при прекратена „Грешка на Джон Лоу”.

Ползвано означение:

Грешка на Джон Лоу: По инициатива на Джон Лоу за първи път в света през 1716 г. направена държавна финансова грешка – при употреба на „Незлатни пари”, приложение на наследен стар, от време със „Златни пари” НЕПРИГОДЕН за стопанство с „Незлатни пари” начин на държавно финансово управление.
Тази държавна финансова непълноценност ежедневно развива диспропорции и (при достатъчно време) криза.

Иван Митев – икономист

Няма коментари:

Публикуване на коментар