четвъртък, 6 октомври 2011 г.

За Bank of England


Налични са публикации, че Bank of England "обяви, че ще налее допълнително 75 млрд. паунда в икономиката, която вече показва признаци на стагнация".

Нима Bank of England има решаващо значение за спасение от стопанска криза?

Основната сегашна слабост в Англия е при тяхно правителство, че запазва наличие на „Грешка на Джон Лоу”, поради която е налично авглийско държавно финансово управление (ДФУ), което е НЕГОДНО за качества на „Незлатен паунд” и това ежедневно води към стопанска криза.

Днес ролята на банките за спасение от стопанска криза не е решаващо (т. е. каквото и да направят не може да се получи краен полезен резултат), защото премахването на особено важната причина за стопанска криза не е в компетенции на банки, а от тези на съответно ДФУ.

Реално Bank of England и другите банки са жертва на стопанска криза по същият начин, както и останалите участници в стопански живот.

Важно е да се знае истинската причина („Грешка на Джон Лоу”: При стопанство с „Незлатни пари”, продължена употреба на несъвместим с тези пари, наследен от време с ползване на „Златни пари” начин на ДФУ) за развитие на стопанска криза и за нейни последици.

Допусната за първи път в света през 1716 г. „Грешка на Джон Лоу” бе скрита за човека 295 години, но вече е известна и е потребно да бъде прекратена, защото това е единствения полезен начин за успешно премахване на стопанска криза през 2011 година.

Можем да сме уверени, че до 24 време след премахване на тази ЧОВЕШКА ГРЕШКА в която и да е държава (в т. ч. Гърция или в САЩ), то сегашната криза в тази страна ще се премахне.

Иван Митев – икономист

Няма коментари:

Публикуване на коментар